Formule beschermen

Je hebt een unieke formule bedacht, waarmee je als franchiseorganisatie de markt gaat veroveren. De formule is het resultaat van jouw ideeën, inspanningen en investeringen en daar ben je zuinig op. Je wil niet dat de franchisenemers jouw formule verkeerd gebruiken of jouw goede naam aantasten. Ook wil je voorkomen dat anderen je na-apen of meeliften op jouw succes.

Om jouw formule te beschermen tegen dit soort situaties, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt onderdelen van je formule registreren als merk of model of je kunt je ideeën vastleggen in een depot als bewijs dat jij de bedenker bent.

Het is ook belangrijk om goede licentie afspraken te maken. Het franchisecontract vormt de basis van de afspraken met je franchisenemers en daarin horen ook de spelregels rondom het gebruik van jouw concept en jouw merk thuis.

Wij ondersteunen je graag bij het beschermen van jouw formule. Wij helpen bij het registreren van je merk of model, bij het vastleggen van je (handels)naam en bij de deponeren van je idee. Voor dat laatste hebben wij een unieke eigen methode. Ook adviseren wij je graag hoe jij jouw formule het beste kunt beschermen in je contracten met franchisenemers en anderen.

Bel BERT-JAN, JELLIEN of ESTHER om te horen wat zij zouden DOEN.

Terug naar het overzicht

Bert-Jan van den Akker

+31(0)6 28 0909 55

bert-jan@doenlegal.nl

Jellien Roelofs

+31(0)6 19 3885 78

jellien@doenlegal.nl

Esther Brons-Stikkelbroeck

+31(0)6 28 0909 66

esther@doenlegal.nl