• 14 jan

  2020

  Onze top 3 contractenblogs: over het opstellen, ondertekenen en beeindigen van een contract

  het opstellen, ondertekenen en beeindigen van contracten

  Een goed begin is het halve werk

  Als ondernemer maak je aan de lopende band afspraken: met je klanten, met leveranciers, met partners, etc. Je doet er goed aan om deze afspraken te maken voordat je samenwerking aanvangt. Dan weet je allebei waar je aan begint en kun je jezelf een hoop gedoe besparen. Veel geschillen kunnen namelijk voorkomen worden met goede contracten. En dat is fijn, want je besteedt je tijd als ondernemer liever aan zaken doen, toch?

  Goede contracten zijn maatwerk

  Een goed contract is op maat gemaakt voor jouw onderneming. Het houdt rekening met jouw wensen en gaat uit van de specifieke omstandigheden die daarbij horen. De advocaat of jurist die de overeenkomst opstelt zal zich daarvoor goed in jouw onderneming moeten verdiepen om te begrijpen wat wel en niet belangrijk voor je is.

  Ben je een startende ondernemer en is je budget nog beperkt? Dan kun je misschien nog met een standaardovereenkomst uit de voeten. Liever dat dan niets. Maar hoe meer jouw bedrijf groeit, hoe meer belang jij hebt bij een goede overeenkomst.

  Onze top 3 blogs over contracten

  In 2019 schreven we een aantal blogs over contracten. Dit is onze top 3:

  • 7 tips voor een goed contract
  • Een contract zonder handtekening
  • Het beëindigen van een overeenkomst, hoe doe je dat?

  7 tips voor een goed contract

  In dit blog geven we je in 7 tips over het opstellen van het goed contract. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om bepaalde scenario’s, zowel positief als negatief, door te denken en in je contract te voorzien. Geef daarnaast ook antwoord op de W en H vragen: wie , wat, wanneer, waarom en hoe. Klik hier om alle 7 tips te zien.

  Een contract zonder handtekening

  Ook zonder handtekening kan er sprake zijn van een contract. Afspraken kunnen in allerlei vormen gemaakt worden en zijn ook zonder handtekening rechtsgeldig. Wanneer er sprake is van een contract zonder handtekening, leggen we je hier uit.

  Het beëindigen van een overeenkomst, hoe doe dat?

  Er zijn 3 manieren om een contract te beëindigen: opzeggen, vernietigen of ontbinden. Elke manier heeft verschillende voorwaarden en gevolgen. Welke precies, lees je in dit blog.

  Kortom

  Het opstellen of beoordelen van contracten vraagt om ervaring, kennis en kunde, commercieel inzicht en creativiteit. Daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. Als wij je kunnen helpen, bel of mail Esther of Jellien dan via esther@doenlegal.nl of 06-28090966 | jellien@doenlegal.nl of 06-19388578. We kijken graag wat we voor je kunnen DOEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klanten die Doen