• 12 okt

  2018

  Klagen is nuttig

  Als je ontevreden bent over een geleverde dienst, dan heb je weinig zin om de rekening te betalen. Zo wilden de ouders van een jongen niet betalen voor zijn zwemlessen, omdat hij niet snel genoeg vooruitging. Veel mensen zullen dat herkennen.

  Toch kan dit juridisch niet zomaar. Ook niet als de klachten volkomen terecht zijn.

  Een overeenkomst brengt wederzijdse verplichtingen met zich mee. In het geval van zwemlessen is dat (aan de ene kant) de verplichting om die zwemlessen te geven en (aan de andere kant) de verplichting om de kosten daarvan te betalen.

  Als je vindt dat de ander zijn verplichting niet goed nakomt, dan moet je eerst (en het liefst schriftelijk) klagen en die ander ook de kans geven om verbeteringen door te voeren. Pas als je dat beide hebt gedaan, kun je aan het uitblijven van de beloofde diensten consequenties verbinden.

  Iedereen kan fouten maken. En iedereen heeft het recht om die fouten te mogen herstellen. Klaag je niet en geef je geen hersteltijd, dan zal er gewoon betaald moeten worden.

  Heb je klachten over een leverancier, of ontvang je zelf klachten over je dienstverlening of geleverde producten. Neem dan gerust contact met ons op. Dan bespreken we wat je het beste kunt DOEN.

   

Klanten die Doen