Lunchsessie Adwords & Reclame

lunchsessie DOEN Legal Adwords en Reclame 30 januari 2020

Wat: Lunchsessie Adwords & Reclame
Wanneer: Donderdag 30 januari 2020 van 12:00 – 13:30 uur
Waar: DOEN Legal in Zeist
Kosten: Gratis

Google Ads (voorheen Google AdWords) is een handige manier om reclame te maken voor je bedrijf. Met deze betaalde dienst van Google, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf hoog in de Google resultaten komt als zoekers een bepaalde naam intypen. Je kunt daarbij aanhaken bij de naam van een ander bedrijf, maar moet daarbij wel opletten dat je de zoeker niet misleidt. Dit geldt ook voor alle andere vormen van reclame. Je mag aanhaken, maar niet misleiden.

Kort geleden was er in een uitzending van De Rijdende Rechter discussie over het gebruik van het ad word ‘Dela’ door een uitvaartondernemer. Een zoeker die een uitvaart bij Dela wilde regelen, zocht op het adword Dela, maar kwam terecht bij een andere uitvaartonderneming. Het leidde uiteindelijk tot een voor de betrokkenen zeer vervelende situatie, omdat de bij Dela afgesloten uitvaartverzekering de kosten van de ingeschakelde uitvaartonderneming niet dekte. In de uitzending van De Rijdende Rechter ging het o.a. over de vraag of er sprake was van misleiding (niet toegestaan) of miscommunicatie (niet verboden, maar wel vervelend).

Gebruik jij Google Ads of maak je op een andere manier reclame? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dat juridisch het beste kunt DOEN. Bert-Jan van den Akker en Jellien Roelofs leggen het je graag uit tijdens onze lunchsessie Adwords & Reclame.

Wil je hierbij zijn, dan kun je je aanmelden via judith@doenlegal.nl of telefonisch via 06 29 03 06 15.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan.