• 8 feb

  2014

  REINVENTLAW – HET CONGRES!

  DOEN Legal bezoekt deze week het congres ReinventLaw 2014 in New York. Wij maken van de gelegenheid gebruik om ook klanten en relaties te bezoeken. Wij delen onze ervaringen via dit blog.

  Vandaag vond het congres plaats waar het allemaal om begon.

  De afgelopen dagen zijn het bezoek aan New York al meer dan waard geweest. We hebben contacten aangehaald met verschillende personen in de juridische dienstverlening, we hebben gesproken met internationaal samenwerkende klanten en zijn door hen allen geïnspireerd geraakt. Onze reis is dus sowieso geslaagd.

  Maar we gingen naar New York voor ReInvent Law New York 2014 in The Great Hall @Cooper Union.

  Wij vertrokken met het idee dat de advocatuur in de USA voorloopt op de Nederlandse dienstverlening. In een aantal gevallen is dat ook zeker zo. Toch hebben wij gemerkt dat we op veel punten even ver zijn en zelfs beide met dezelfde uitdagingen geconfronteerd worden.

  Het congres was een feest van herkenning als het gaat om de aanpak van vernieuwing. Veel sprekers benadrukken het belang van zichtbaarheid, intern en extern, de rol van technologie en het belang om te luisteren naar de wensen van de klant.

  Een aantal citaten die de moeite waard zijn:

  Ron Friedmann: Lawyers say and do way to much! Do less law!

  Karl Chapman: There is no way back, the genie is out of the bottle

  Martin Schwimmer: Keep a beginners mind

  Martin Schwimmer: Being early often looks like being wrong

  Susan Hackett: In the end it’s all about value for the client

  Nicole Bradick: Stop talking about what is important for lawyers and start talking about whats important for clients

  Reintventlaw heeft ons hiermee niet alleen veel inspiratie en handvatten geboden om onze dienstverlening nog beter af te stemmen op de wensen van onze klanten, maar bovenal hebben wij een hoop (nieuwe) gelijkgestemde juristen ontmoet, die allemaal overtuigd zijn van het belang om de juridische dienstverlening structureel te vernieuwen. Daarmee kunnen wij en dus onze klanten alleen maar voordelen behalen.

Klanten die Doen