• 10 dec

  2019

  de weduwe en de band

  De weduwe

  Hierboven staat een Instagram post van Vicky Cornell afgebeeld. Zij is weduwe van de Soundgarden zanger Chris Cornell die in 2017 overleed. In de post klaagt Vicky over het feit dat de overige bandleden van Soundgarden momenteel misbruik maken van haar kwetsbaarheid als weduwe. Meer concreet gaat het over 7 nummers die Cornell vlak voor zijn dood opnam in zijn eigen studio in Florida.

  Volgens Vicky zouden na het overlijden van Cornell de overige bandleden contact hebben gezocht met Vicky. Zij wilden de opnames gebruiken voor een nieuw album. Vicky gaf onder voorwaarden toestemming hiervoor. Volgens haar houdt Soundgarden zich niet aan deze voorwaarden en is zij nu iedere zeggenschap over de opnames kwijt. Daarom heeft zij een rechtszaak aangespannen. Ze laat nog wel weten dat zij dat natuurlijk niet voor zichzelf doet maar voor het werk en het gedachtegoed van haar overleden man:

  I will do justice by my husband’s work and memory; for our children and for everything we stood for. I want to thank everyone who has stood by Chris and has supported us through this devastating time. Your love and your kindness will never be forgotten.
  #chriscornell forever 🖤

  De band

  De band claimt op haar beurt dat de opnames gewoon van Soundgarden zijn en ook altijd zijn geweest. Zij stellen dat al het muzikale materiaal dat door één of alle leden van Soundgarden is bewaard op een harde schijf, eigendom is van Soundgarden.

  Conclusie

  Als dit bericht ons 1 ding leert, dan is het dat het enorm belangrijk is om bij samenwerkingen goede afspraken te maken en deze afspraken ook duidelijk vast te leggen, ongeacht het onderwerp van de samenwerking. Helaas is dat in deze situatie niet gebeurd, met als gevolg dat er nu een strijd via de media wordt gespeeld, die alles dient, behalve de work and memory van Chris Cornell.

Klanten die Doen